SPECIALIST IN
SALTO SLOTEN
EN DRAADLOZE SLUITSYSTEMEN

Bekijk onze corporate film

SALTO sloten

Deurslot onderhoud door Safe Beveiliging

SALTO-oplossingen worden over de hele wereld in allerlei gebouwen toegepast. Safe installeert SALTO in de detailhandel, op kantoren, scholen, verzorgings-instellingen en in de industrie. SALTO is immers het eerste RFID-systeem dat op elk gewenst moment aangepast kan worden. Het biedt flexibel en functioneel toegangs-beheer.  

Snel en eenvoudig te installeren

Monteur van Safe Beveiliging

SALTO sloten en elektronische sluitsystemen bieden heel veel mogelijkheden voor toegangsbeheer. De SALTO Systems toegangscontrolesystemen kunnen volledig draadloos gebruikt worden. Het gebouw hoeft dus niet bekabeld te worden. Dat maakt dat SALTO snel en eenvoudig geïnstalleerd kan worden door Safe.

Het SALTO toegangscontrole platform XS4 combineert elektronische deurcomponenten, randapparatuur en software, voor op maat gemaakte elektronische toegangscontrole oplossingen in een netwerk zonder bekabeling. Alles past bij elkaar, alles werkt.

Met het SALTO XS4 toegangscontrole-platform kan eenvoudig een toegangscontrolesysteem worden opgezet. De SALTO sloten uit het XS4 pakket bestaan uit elektronische deurbeslagen, cilinders en wandlezers.

It's safe for sure stempel

Safe  kan de volledige SALTO-integratie verzorgen

Martijn Nieuwhof van Stichting Gezond op Zuid

‘Safe en SALTO is één voor ons'

Martijn Nieuwhof van Gezond op Zuid: "Safe heeft ons SALTO-systeem aanbevolen en we zien Safe en SALTO eigenlijk als één. SALTO het slot en Safe de service. We hebben uiterst prettig samengewerkt met Safe. Ze zijn heel flexibel en ondersteunen ons goed. Safe had vooraf al aangegeven wat we konden verwachten. We hebben dan ook samen met Safe een heel schema gemaakt voor het beheer van de tags. Later wilden we wel eens afwijken van dat schema of een planning. Daar ging Safe dan uiterst flexibel mee om. Deze samenwerking verliep echt heel prettig.”

Salto toegangscontrole producten

Moeiteloos te koppelen

Met SALTO koppelt u moeiteloos gebruikers aan de ruimtes die zij mogen betreden. Zo kunt u de veiligheid maximaliseren. Daarbij gaat het om (kantoor)ruimtes, maar kan het even zo goed gaan om archiefkasten of bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Safe realiseert voor u een naadloze integratie met Physical Security Information Management Systems (PSIM) en met gebouwbeheer systemen. SALTO toegangscontrole wordt door Safe adequaat aan bestaande systemen gekoppeld. SALTO werkt daarbij foutloos en snel. De betrouwbare RFID-technologie zorgt ervoor dat toegangsrechten snel en nauwkeurig worden gelezen voor een goede doorstroming bij in- en uitgangen.

Salto Systems deurbeslag

Neem contact op

Met SALTO is heel veel mogelijk en het installeren van SALTO binnen een complex is even zo goed het werk van een ambachtelijk slotenmaker als van een doorgewinterde ICT-er. Safe Beveiliging heeft beide in huis. Niet verwonderlijk dat Safe één van de grootste installateurs is van SALTO in Nederland.
Wilt u weten wat SALTO en Safe voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van toegangsverlening en sleutelbeheer, neem dan vooral contact op voor een constructief gesprek. 

‘Kijken of we SALTO niet breder uit moeten rollen' | Thomas Bos, Woonstad 

SALTO & Safe; een ijzersterke combinatie

SALTO sloten en elektronische sluitsystemen bieden heel veel mogelijkheden voor toegangsbeheer. De SALTO Systems toegangscontrole systemen kunnen volledig draadloos gebruikt worden. Het gebouw hoeft dus niet bekabeld te worden. Dat maakt dat SALTO snel en eenvoudig geïnstalleerd kan worden door Safe.

Safe Beveiliging kan de volledige SALTO-integratie voor u verzorgen

Met SALTO koppelt u moeiteloos gebruikers aan de ruimtes die zij mogen betreden. Zo kunt u de veiligheid maximaliseren. Daarbij gaat het om (kantoor)ruimtes, maar kan het even zo goed gaan om archiefkasten of bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Safe realiseert voor u een naadloze integratie met Physical Security Information Management Systems (PSIM) en met gebouwbeheer systemen. SALTO toegangscontrole wordt door Safe adequaat aan bestaande systemen gekoppeld. SALTO werkt daarbij foutloos en snel.

Salto Inspired Access logoGa naar onze SALTO sloten website

Onze expertise in toegangsbeveiliging

Salto toegangscontrole

Een doordacht toegangscontrolesysteem

Toegangscontrole is van groot belang voor bedrijven en organisaties. Het precies weten wie, waar en wanneer naar binnen mag in een gebouw is natuurlijk van cruciaal belang om de veiligheid te waarborgen. En of het nu gaat om toegangscontrole voor de zorg, of voor andere sectoren zoals retail of onderwijs, voor iedereen is dit even relevant.
Safe Beveiliging adviseert u graag welke van de verschillende toegangscontrolesystemen het meest interessant is voor u. Hierbij kijken we ook naar welk identificatiemiddel past bij het risicoprofiel van de organisatie. Een aantal varianten zijn:
• Pincode
• Toegangspas
• Mobiele telefoon
• Geavanceerdere middelen
Er zijn natuurlijk talloze opties en varianten. Met onze expertise helpen we u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Toegangspas

De meeste toegangscontrolesystemen maken gebruik van fysieke informatiedragers in de vorm van kaarten, passen, druppels en tags. Safe weet wat voor u de beste oplossing kan zijn en gebruikt daarvoor een aantal kenmerken die essentieel zijn.

Data
Safe kijkt voor u hoeveel data op een kaart kan worden opgeslagen. Gebruikt u de kaart alleen voor het toegangscontrolesysteem, dan volstaan enkele databytes. Maar wilt u de kaart ook gaan gebruiken voor bijvoorbeeld contactloos betalen in het bedrijfsrestaurant, dan is meer ruimte nodig.

Veiligheid
Bij de keuze voor een toegangspas dienen we rekening te houden met het risico van klonen. Daarbij maken kwaadwillenden een duplicaat van de kaart. Daarnaast is er ook het risico op ‘replay’ waarbij de data tussen kaart en kaartlezer wordt opgeslagen op bijvoorbeeld een laptop. Safe voorkomt dergelijke risico’s door systemen te implementeren die een zeer gedegen encryptie kennen.

Gebruikersgemak
Uiteraard is ook het gebruiksgemak van een toegangssysteem van groot belang. Hoe gemakkelijk kan de kaart bijvoorbeeld worden gebruikt en hoe snel opent de deur zich vervolgens.

Standaardisatie
ISO-standaardisatie maakt de communicatie tussen kaarten en kaartlezers van verschillende leveranciers mogelijk.

Beheergemak
We wegen uiteraard ook mee hoe gemakkelijk het systeem te beheren is. Hoe gemakkelijk maakt u een nieuwe tag aan, maar ook: hoe gemakkelijk wijzigt u de toegangsverlening voor individuen.

Duurzaamheid
Toegangspassen worden intensief gebruikt, dus gevoeligheid voor slijtage is een belangrijke factor bij de uiteindelijke keuze.

Safe Beveiliging tags
Elektronisch slot van Salto

Deur openen met Smartphone

Net zo goed als dat we de smartphone gebruiken voor betalingen, is deze ook heel goed te gebruiken als toegangspas. Steeds meer merken bieden deze mogelijkheid aan. Daarbij wordt gebruikgemaakt van twee technologieën:

Near Field Communication (NFC)
NFC is vergelijkbaar met RFID. Bij het gebruik van NFC zit er een uniek ID-nummer in de mobiele telefoon. Dit kan hardwarematig door het in het toestel zelf of in de SIM kaart te monteren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van gastkaartemulatie waarbij een softwarematige versleuteling wordt gebruikt.

Bluetooth Low Energy (BLE)
BLE is een draadloos signaal voor de korte afstand, maar wel met een groter bereik dan NFC. Voordelen van deze technologie zijn het gebruikersgemak, de mogelijke combinatie met RFID-kaarttechnologie en de leesafstand van enkele meters. Bovendien is gebruik met zowel Android als iPhone mogelijk.
De voordelen

• Eenvoudig digitale sleutels beheren via de app
• Bepaal gemakkelijk wie er wanneer toegang
krijgt door autorisatie
• Open en sluit het slot met een smartphone
met NFC of bluetooth
• Real time het logboek inzien
• Deel via een app snel en eenvoudig digitale sleutels uit
• Hoge veiligheidsgraad AES versleuteld
• Vaak een indicatie als batterijen vervangen moeten worden 

SALTO Virtual Network

De basis voor het succes van SALTO wordt gevormd door het baanbrekende SALTO Virtual Network-platform; kortweg SVN. Het principe van SVN is de data-on-card technologie met gepatenteerde lees-schrijf functionaliteit. Daarmee kunnen elektronische sloten en cilinders zonder kabels in een virtueel netwerk geplaatst worden en centraal via de ProAccess software aangestuurd worden. Dat biedt gemak bij de installatie, maar zeker ook in het beheer en gebruik.

Het systeem van SALTO is innovatief maar ook beproefd: de toegangscontrole oplossingen van SALTO bevinden zich immers in meer dan 90 landen op meer dan 2 miljoen deuren.

Mail Safe voor meer info
Laptop in gebruik

Twee ICT-platforms

Safe biedt met SALTO een breed scala aan sluitoplossingen voor de deur en diverse mogelijkheden om deuren te openen. Denk aan tags, maar bijvoorbeeld ook aan smartphones. Daarnaast biedt Safe voor SALTO twee verschillende ICT-platforms aan: SALTO Space is een volledig geïntegreerd, stand alone, draadloos en intelligent toegangscontroleplatform met web-based managementsoftware. SALTO KS is een intuïtieve, schaalbare en flexibele cloud-based toegangscontrole-oplossing

Toegangssysteem onderhoud door Safe Beveiliging

Waarom SALTO & Safe

Safe Beveiliging is officieel SALTO-dealer

Safe Beveiliging heeft enorm veel ervaring met SALTO toegangsbeveiliging

Safe beschikt over de gespecialiseerde ICT-kennis en heeft veel ervaring met zowel systeemntegratie als de ProAccess SPACE-software van SALTO

Safe Beveiliging kan desgewenst ook de hosting en het volledig beheer van de SALTO-toegangsbeveiliging verzorgen

Safe werkt in heel Nederland in zowel advies als installatie, onderhoud en 24/7 oplossing van storingen

Salto Systems Justin

Dé SALTO-specialist

Safe Beveiliging is één van de grootste leveranciers van SALTO Systems in Nederland en met recht een specialist in dit intelligente toegangssysteem. Safe heeft alle expertise in huis. We kunnen u begeleiden bij het totale traject; van een eerste gedegen advies, de technische installatie, inrichting van de ICT-infrastructuur, tot aan onderhoud en het opleiden van uw beheerders en het instrueren van gebruikers.

Safe is in Nederland dé partij die de grotere SALTO-projecten tot een goed brengt. Vraag het aan de bijvoorbeeld de HEMA en grote VVE’s en woningcorporaties die we als klant hebben. Maar ook tal van zorginstellingen en scholen.

Elektronische sloten icoon

SALTO Systems - download brochures

Download onderstaand diverse (product)brochures en overzichten van SALTO Systems. Kies uit de documentatie hiernaast en klik de brochure van uw keuze aan.

• SALTO Systems Corporate brochure 
• SALTO Systemen - Markten (Onderwijs, Zorg, Retail, VVE) 
• SALTO Sloten - Productoverzicht

• SALTO KS Cloud-based Toegangscontrole  
• SALTO Mobile solutions - JustIN
• SALTO toegangscontrole - XS4 Mini 
• SALTO toegangscontrole - XS4 One  

SALTO vraagt soms om diepgravende ICT-kennis

Laptop in gebruik

De ProAccess SPACE software van SALTO is webbased en zorgt voor meer flexibiliteit in toegangscontrole. De software sluit met diverse nieuwe functionaliteiten naadloos aan op vandaag de dag.

ProAccess SPACE is een doorontwikkeling van de bestaande SALTO ProAccess en HAMS software-familie. De SALTO-software werkt naadloos samen met de mobiele software van SALTO. Steeds meer gebruikers stappen over op het gebruik van smartphones om daarmee het toegangssysteem te bedienen en toegangsrechten actueel te houden. Het JustIN Mobile platform van SALTO geeft de gebruiker nog meer flexibiliteit in toegangscontrole.

Binnen JustIN zijn twee oplossingen ontwikkeld die alleen beschikbaar zijn met ProAccess SPACE. Het SALTO Virtual Network (SVN) functioneert op basis van stand-alone offline sloten samen met een aantal online punten die onder andere de toegangsrechten van gebruikers actualiseren. Door gebruik te maken van NFC kunnen deze toegangsrechten op de DESfire kaart nu ook via de smartphone bijgewerkt worden, dat is de JustIN mSVNoplossing.

Daarnaast heeft SALTO de elektronische beslagen voorbereid op communicatie met smartphones via Bluetooth Low Energy (BLE). Dat is voor de tweede oplossing in het platform. Met de JustIN Mobile app kan een deur met SALTO toegangscontrole rechtstreeks met de smartphone geopend worden. Met de lancering van ProAccess SPACE 2.0 kan deze functie naast hotels nu volwaardig in toegangscontrole systemen gebruikt worden.

Technische knowhow

U ziet, toepassing van SALTO Systems vraagt heel veel meer dan traditionele slotenmakerskennis.

Safe durft zich daarom ook gerust een ICT-bedrijf te noemen. Het kan projecten op dit gebied strak managen en uitvoeren. Safe migreert bijvoorbeeld uw software planmatig naar een nieuwe server.

Ook verzorgen wij voor u alle software updates die vanuit SALTO beschikbaar komen. Daarbij bewaakt Safe dat het volledige systeem operationeel blijft, terwijl migraties of updates worden uitgevoerd.

Bij migraties naar de webbased omgeving van SALTO kan Safe er ook voor zorgen dat alle componenten de benodigde aangepaste IP-adressen krijgen.

Allemaal specialistisch werk. Maar Safe is zo’n specialist. ICT-projecten als deze vragen niet alleen om expertise. Het vraagt ook om een diepgaande analyse van de gebruikssituatie en om gedegen projectmanagement.

U mag daarin volledig op de expertise van Safe vertrouwen. 

It's safe for sure stempel
toegangsbeveiliging%20logistiek


salto%20logistiek


logistiek%20beveiliging
Safety- en security manager Estron Group:

“Ik heb Safe leren kennen als een bedrijf dat in oplossingen kan denken”

Estron Group is een middelgrote logistieke dienstverlener met een strategische ligging in de Rotterdamse haven. Een écht familiebedrijf met korte lijnen. Eén van die lijnen loopt naar Barendrecht. Safe Beveiliging is immers al meer dan tien jaar de partner in toegangsbeveiliging voor Estron. We spreken er over met de safety- en security manager van Estron.

“Wij staan te boek als middelgroot logistiek bedrijf, maar als je hier rondkijkt zie je toch vooral dat we groot zijn. Deze locatie is 50.000 m2 groot en hier liggen noten opgeslagen, maar ook lithiumbatterijen, kleding, zonnepanelen en scheepsonderdelen. Een gedeelte van de loods is speciaal gebouwd voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen. In 2019 zijn wij verhuisd van drie locaties in de Botlek naar 1 locatie in de Europoort. Ook op onze oude locatie maakten we al gebruik van Safe. Onze huisinstallateur heeft ze destijds aanbevolen en de samenwerking verliep goed: we stellen vanwege onze voorraden, maar ook vanwege onze AEO-certificering voor de douane, zeer hoge eisen aan de toegangsbeveiliging. Safe kon daaraan voldoen.”


“We verwachten van een specialist in toegangsbeveiliging dat ze zowel elektronische als mechanische sloten kunnen leveren, dat ze een goed doordacht sleutelplan kunnen maken, goed adviseren en vooral ook snel handelen op het moment dat er iets fout gaat. Want deuren kunnen hier niet openblijven. Safe kan aan die eisen voldoen. Onder meer doordat ze zelf cilinders kunnen bouwen en ombouwen. Op de oude locaties verzorgde Safe reparatie en onderhoud. Op de nieuwe locatie hebben ze het complete plan ontwikkeld voor de toegangsbeveiliging. Onze complete buitenschil is door hen voorzien van SALTO-sloten, terwijl we binnen met een sleutelplan voor mechanische cilinders werken. Dat blijkt in de praktijk een prima combinatie. Ook hier in Europoort verzorgt Safe weer het onderhoud en reparaties. Doordat Safe SALTO op de buitenring heeft geplaatst, hebben we niet alleen goede toegangscontrole, maar weten we ook exact wie en wanneer iemand in het pand is. Dat heeft zeker voordelen.”

 
“Ik heb Safe leren kennen als een bedrijf dat in oplossingen kan denken. Daarbij kunnen ze heel snel schakelen en kunnen ze veel zelf maken en ter plekke nog op maat aanpassen. Dit is geen bedrijf dat roept dat ze ‘een ticket in gaan schieten’, ze zoeken direct naar een oplossing en komen daarmee. Zo moet het. Daarbij is Tom Saarloos ook gewoon een aardige gast. Safe is niet de goedkoopste aanbieder, maar het weet wel te voldoen aan de hoge eisen wie wij stellen. Niet alleen de douane eist dat onze toegangsbeveiliging gecertificeerd is, ook onze verzekeraar eist dat uiteraard. Safe zorgt dat we die certificaten hebben. Dat is een zorg minder.””

Safe plaatst maar liefst 9000 SALTO sloten bij  Universiteit Utrecht na een  via een Europse aanbesteding  

Stempel

Op veel plekken op deze site figureert een stempel voor het pand van een klant. Een straattekening van een stempel plat op straat, die een extra dimensie suggereert. Hij heeft zojuist It's Safe for sure bij het pand gestempeld. En zo is het: waar Safe Beveiliging geweest is, weet men zich verzekerd van goede toegangsbeveiliging. En we laten de artiesten er graag bij zien in beeld. Want ook zij weten, net als Safe Beveiliging een extra dimensie aan hun werk toe te voegen.

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we voor relaties altijd bereikbaar

Neem contact op

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

BEKIJK HIER ONZE LEVERINGSVOORWAARDEN

Bel voor spoed