DE EXPERTISE EN DE PROJECTORGANISATIE
VOOR PKVW-PROJECTEN

DE EXPERTISE EN DE PROJECTORGANISATIE
VOOR PKVW-PROJECTEN

PKVW

PKVW logo

Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Die eisen zorgen ervoor dat een inbreker aanzienlijk meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Neem contact op

Monteurs gecertificeerd voor het Politiekeurmerk

Deurslot onderhoud

De meeste inbraken worden  gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Zij willen maar één ding: snel en ongezien hun slag slaan. Het Politiekeurmerk weet dat te voorkomen. Daarnaast draagt het PKVW bij aan het voorkomen van brand en zorgt het voor maatregelen die vandalisme en overlast voorkomen.

Het certificeren volgens het PKVW wordt uitgevoerd door bedrijven als Safe die zich volledig hebben gespecialiseerd in dit keurmerk. De vakmensen die bij Safe werken, hebben de PKVW-opleiding afgerond. Zij weten dus precies hoe zij de maatregelen op een juiste manier toe moeten passen.

Doordat Safe daarnaast ook een flinke projectorganisatie kent, kan het grote PKVW-projecten in goede banen leiden; inclusief de vaak complexe communicatie met bewoners.

PKVW-certificering geeft bewoners gevoel van zekerheid

Studentenwoningen

PKVW voor 6500 studentenwoningen

Woonstad Rotterdam verdient een enorm compliment, omdat het de 6500 studentenwoningen niet alleen PKVW-gecertificeerd heeft, maar ook de verplichte en noodzakelijke her-certificering voortvarend ter hand neemt. Safe Beveiliging is daarbij hun exclusieve partner. De aanpak die Safe Beveiliging hier hanteert is uniek.

Servicebussen van Safe Beveiliging

Communicatie met bewoners
in elke fase

Als Safe Beveiliging certificeert en  stuurt het uiteraard het originele certificaat naar de opdrachtgever. Maar daarnaast stuurt Safe ook de nieuwe huurder een kopie, compleet met een begeleidende brief met inbraak-preventietips. Zo neemt Safe de aannemer en/of coöperatie werk uit handen.

Mark van Lieshout manager operations

Hoor meer over onze doortastende aanpak

Safe Beveiliging is als één van de weinige specialisten in toegangsbeveiliging in staat om ook grote en complexe certificeringen ter hand te nemen. Een hele wijk, grote complexen of zelfs het totale woningbestand. Daarvoor werken we met dedicated projectleiders die hierin zeer ervaren zijn. Neem contact met ze op.

’95% van de woningen is onder handen genomen' | Cortiaan Duim, Woonstad Rotterdam

Safe gespecialiseerd in projectmatige aanpak PKVW

Politiekeurmerk Veilig Wonen logo

Safe heeft zich sterk gespecialiseerd in het projectmatig of contractmatig aanpassen van woningen van woningcorporaties aan de eisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen stelt. Vaak gebeurt dat op projectbasis. Op het moment dat een complex bijvoorbeeld gerenoveerd of geschilderd wordt, verzorgt Safe direct het hang- en sluitwerk conform PKVW.

Daarnaast zien we dat Woningcoöperaties ervoor kiezen om een contract met Safe af te sluiten, waarmee wordt vastgelegd, dat Safe iedere woning die door een mutatie even leeg staat, onmiddellijk onder handen neemt en beveiligt conform het PKVW. Dat vraagt uiteraard om een strakke projectplanning, want coöperaties willen geen huurinkomsten derven, doordat een woning langer leeg staat dan strikt noodzakelijk is. Safe begrijpt dat en organiseert haar werk professioneel.

Bel ons voor meer informatie

Studentenwoningen (opnieuw) gecertificeerd

Woonstad Rotterdam verdient een enorm compliment, omdat het de 6500 studentenwoningen niet alleen PKVW-gecertificeerd heeft, maar ook de verplichte en noodzakelijke her-certificering voortvarend ter hand neemt. Safe Beveiliging is daarbij hun exclusieve partner. De aanpak die Safe Beveiliging hier hanteert is uniek. Safe beseft dat het succes bij dit type projecten zeker niet alleen bepaald wordt door hang- en sluitwerk.

Ja; Safe Beveiliging verving van alle toegangsdeuren het beslag en voorzag die van antikerntrekbeveiliging en plaatste ook rookmelders. Maar écht succes behaal je pas als het aantal studentenwoningen waar daadwerkelijk binnen wordt gekomen hoog is. Dankzij doordachte tweetalige communicatie, een enorme spreiding in de werktijden (tot ver buiten kantooruren) en intensief, persoonlijk contact met de huismeesters en de bewoners, wordt hier uiteindelijk 95% van de woningen daadwerkelijk onder handen genomen. Dat is uniek.

’Bij elke renovatie zou het PKVW meegenomen moeten worden' | Jacqueline Beer, Safe

Lees het artikel in 'SecurityManagement'

90% minder inbraken door politiekeurmerk

De eisen van het PKVW zijn voor bewoners van groot belang, want wanneer uw woningbeveiliging hieraan voldoet, dan neemt de kans op inbraak af met maar liefst 90%! Vaak krijgen bewoners bovendien van verzekeraars korting op hun inbraakbeveiligingspremie op het moment dat het huis het PKVW-keurmerk draagt. Alleen sloten met SKG-logo verschaffen u de hoogste bouwkundige beveiliging.

Houd er wel rekening mee dat enkel het plaatsen van veiligheidssloten met het politiekeurmerk niet voldoende is. Het keurmerk omvat veel meer zaken. Safe Beveiliging neemt graag het complete pakket met VVE’s en coöperaties door en kan met een projectplan komen dat minimale overlast combineert met maximaal effect.

Mail Safe
Monteur en onderhoudsbus van Safe BeveiligingIt's safe for sure stempel

PKVW voor nieuwbouw en bestaande bouw

Safe Beveiliging kan een keurmerk verzorgen  voor bestaande bouw en een keurmerk voor nieuwbouw. Voor bestaande bouw zijn er drie certificatieniveaus: voor een individuele woning, voor een wooncomplex en voor de woonomgeving.  Het PKVW nieuwbouw stelt veiligheidseisen aan nieuwbouwwoningen, woongebouwen en -complexen. Afhankelijk van het gewenste certificaat, brengt Safe deze zaken op PKVW-niveau.

Het onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande bouw is gemaakt omdat enkele maatregelen binnen de bestaande bouw moeilijker te realiseren zijn. Als projectontwikkelaar is het belangrijk dat je al in de pre-fase van nieuwbouw het onderwerp PKVW ter sprake brengt. Als blijkt dat de klant in een te laat stadium alsnog PKVW wenst bij oplevering, kan dit tot onnodige kosten en complicaties leiden. Ga daarom tijdig het gesporek aan met Safe. Dat kunt u als opdrachtgever doen, maar ook de aannemer kan deze stap zetten.

Mail Safe
Inbrekers
Graffiti kunstwerk voor Safe Beveiliging

Stempel

Op veel plekken op deze site figureert een stempel voor het pand van een klant. Een straattekening van een stempel plat op straat, die een extra dimensie suggereert. Hij heeft zojuist  It's Safe for sure bij het pand gestempeld. En zo is het: waar Safe Beveiliging geweest is, weet men zich verzekerd van goede toegangsbeveiliging. En we laten de artiesten er graag bij zien in beeld. Want ook zij weten, net als Safe Beveiliging een extra dimensie aan hun werk toe te voegen.

Bekijk 'the making of'

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we voor relaties altijd bereikbaar

Neem contact op

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

BEKIJK HIER ONZE LEVERINGSVOORWAARDEN

Bel voor spoed