Ga voor Safe met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Met woningbeveiliging kunt u alle kanten op. Camera’s, alarminstallaties, dubbele deurvergrendeling. Het aanbod van maatregelen is zo groot en de prijsklassen lopen zo sterk uiteen, dat het niet gek is als u door de bomen het bos niet meer ziet. Wilt u zeker zijn van een goed beveiligde woning? Kies dan voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Waarom het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Niemand zit op een inbraak te wachten. Toch scoort het overgrote deel van de woningen in Nederland een onvoldoende als het gaat om inbraakpreventie. ‘Als ze willen, komen ze toch wel binnen’, is een hardnekkig misverstand. Inbraakwerende maatregelen hebben wel degelijk effect. Zeker als ze zorgvuldig zijn uitgevoerd en goed op elkaar zijn afgestemd. Het PKVW ziet hierop toe. De kans op een geslaagde inbraak in een woning met een PKVW-certificaat ligt gemiddeld 50 procent lager dan in een woning zonder keurmerk. Bij woningen met gedateerd hang-en-sluitwerk kan dat verschil oplopen tot wel 90 procent. Niet voor niets geven veel verzekeraars een mooie korting op de inboedel- en opslagpremie van woningen die aan de PKVW-eisen voldoen.

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen? 

Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Die eisen zorgen ervoor dat een inbreker meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. De meeste inbraken worden namelijk gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Zij willen maar één ding: snel en ongezien hun slag slaan. Aan goed verlichte woningen met stevig hang-en-sluitwerk en degelijke ramen en deuren hebben zij een hekel. Precies de zaken waar het Politiekeurmerk voor staat. Daarnaast draagt het PKVW bij aan het voorkomen van brand en zorgt het voor maatregelen die vandalisme en overlast voorkomen. Het PKVW wordt uitgevoerd door bedrijven als Safe die zich volledig hebben gespecialiseerd in dit keurmerk. De vakmensen die bij Safe werken, hebben de PKVW-opleiding afgerond. Zij weten dus precies hoe zij de maatregelen op een juiste manier toe moeten passen.

PKVW-eisen in een notendop: 

• Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
• Verlichting bij de buitendeuren.
• Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
• Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Wat zijn PKVW-producten en -maatregelen? 

Producten met een SKG® (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of ‘V’ logo voldoen aan de PKVW-eisen van inbraakpreventie. Het aantal sterren dat daarachter staat, geeft een indicatie van de inbraakwerendheid. Dit varieert van één ster (standaard inbraakwerend) tot drie sterren (extra zwaar inbraakwerend). Het aantal benodigde sterren hangt af van de afzonderlijke situatie. Want goede beveiliging komt altijd neer op een samenspel van verschillende maatregelen. Maatwerk dus. De Safe-beveiligingsexperts met hun PKVW-opleiding leveren dit. Ook zijn zij op de hoogte van de laatste inbraakmethoden en beveiligingstechnieken.

Komt mijn woning/komen onze woningen in aanmerking voor het PKVW-certificaat?

Benieuwd of uw woning in aanmerking komt voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning? Neem dan contact op met onze beveiligingsexperts. Safe komt graag bij u langs voor een woningcheck. Tijdens dit bezoek maken we alle 'inbraakgevoelige' plekken van uw huis inzichtelijk en kijken we op welke wijze de beveiliging kan worden verbeterd. U ontvangt vervolgens een gespecificeerde offerte waarin u alles nog eens rustig na kunt lezen. Indien gewenst, kunnen we ook meteen het juiste hang-en-sluitwerk aanbrengen.

Verklaringen en Certificaat Beveiligde Woning

Safe geeft als PKVW-bedrijf verklaringen af die aangegeven dat de beveiliging van een bepaald deel van de woning op orde is. Dit certificaat is tien jaar geldig. Naast een certificaat, ontvangen de bewoners PKVW-stickers voor op het raam. Kwaadwillenden die zo’n sticker zien, bedenken zich wel twee keer om een poging tot inbraak te wagen.

Meer weten over het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Als u meer wilt weten over PKVW, verwijzen we u graag door naar de website www.politiekeurmerk.nl of neem direct contact op met Safe Beveiliging.

© 2017 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid