Politiekeurmerk Veilig Wonen

Safe  zorgt ervoor dat veel woningcoöperaties hun woningbestand zonder veel hinder kunnen beveiligen conform de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Neem direct contact op

Tom Saarloos technisch adviseur

Tom Saarloos

technisch adviseur

06 83 93 92 36 óf 088-40 88 823

Mail Tom

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Die eisen zorgen ervoor dat een inbreker aanzienlijk meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. De meeste inbraken worden namelijk gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Zij willen maar één ding: snel en ongezien hun slag slaan. Het Politiekeurmerk weet dat te voorkomen. 

Daarnaast draagt het PKVW bij aan het voorkomen van brand en zorgt het voor maatregelen die vandalisme en overlast voorkomen. Het PKVW wordt uitgevoerd door bedrijven als Safe die zich volledig hebben gespecialiseerd in dit keurmerk. De vakmensen die bij Safe werken, hebben de PKVW-opleiding afgerond. Zij weten dus precies hoe zij de maatregelen op een juiste manier toe moeten pas

Politekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) door Safe Beveiliging

Coöperaties en het Politiekeurmerk

Safe heeft zich sterk gespecialiseerd in het projectmatig of contractmatig aanpassen van woningen van woningcorporaties aan de eisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen stelt. Vaak gebeurt dat op projectbasis. Op het moment dat een complex bijvoorbeeld gerenoveerd of geschilderd wordt, verzorgt Safe direct het hang- en sluitwerk conform PKVW.

Daarnaast zien we dat Woningcoöperaties ervoor kiezen om een contract met Safe af te sluiten, waarmee wordt vastgelegd, dat Safe iedere woning die door een mutatie even leeg staat, onmiddellijk onder handen neemt en beveiligt conform het PKVW. Dat vraagt uiteraard om een strakke projectplanning, want coöperaties willen geen huurinkomsten derven, doordat een woning langer leeg staat dan strikt noodzakelijk is. Safe begrijpt dat en organiseert haar werk professioneel.

Safe levert PKVW voor woningcoörporaties

Safe heeft zich sterk gespecialiseerd in het projectmatig of contractmatig
aanpassen van woningen

De belangrijkste eisen van PKVW
 
• Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
• Verlichting bij de buitendeuren.
• Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
• Rookmelders op iedere etage en op de juiste
  plek. 

Lees meer over SKG** of SKG*** keurmerk

PKVW%20Safe

Safe werkt voor aannemers

Aannemer die een contract hebben met een woningcorporatie kiezen er steeds vaker voor om de specifieke PKVW-werkzaamheden uit te besteden aan Safe. Safe kan immer snel en deskundig werkzaamheden uitvoeren en kan ook snel certificeren, omdat alle monteurs zijn erkend Preventie Adviseur.

Aannemers die zelf uitvoeren, moeten hun werk altijd door een Certificatie Instelling laten keuren en certificeren. Dat levert vertraging op en kost geld. Vaak wordt de vertraging zelfs nog groter omdat zaken afgekeurd worden. Logisch, want deze timmerlieden zijn niet dagelijks met deze materie bezig zijn en zijn ook zeker niet allemaal gediplomeerd Preventie Adviseur zijn. 

Beveiliging op het niveau van politiekeurmerk brengen

Op de site Security Management vertelt Safe-directeur Jacqueline Beer: "Je zou een enorme slag kunnen maken door woningen die worden verbouwd met het oog op de energietransitie ook direct qua beveiliging klaar voor de toekomst te maken.”
Lees het gehele artikel 

Communicatie met bewoners

Als Safe Beveiliging certificeert, stuurt het uiteraard het originele certificaat naar de opdrachtgever. Maar daarnaast stuurt Safe ook de nieuwe huurder een kopie, compleet met een begeleidende brief met inbraak-preventietips. Zo neemt Safe de aannemer en/of coöperatie werk uit handen.  


Bekijk hier het aantal
woninginbraken per gemeente

PKVW logo
Adres

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Neem contact op >
Openingstijden

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar

24/7 Spoedservice

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

© 2022 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid en algemene voorwaarden (Vertaz).