Toegangscontrolesysteem

Safe Beveiliging heeft al meer dan 40 jaar ervaring in beveiliging voor de zakelijke markt. Denk hierbij aan retail, scholen, zorg en woningcorporaties. Gedurende deze tijd hebben we enorm veel kennis en ervaring opgedaan waardoor we organisaties kunnen ontzorgen op het gebied van toegangscontrole. Alle stappen, van advies t/m implementatie en onderhoud, worden opgepakt door Safe Beveiliging.

Meer weten?

Jacqueline Beer - directeur van Safe Beveiliging

Bel rechtstreeks met Jacqueline Beer

Directeur van Safe Beveiliging

06 53 89 82 38 óf 088 40 88 871

Mail Jacqueline

Een doordacht toegangscontrolesysteem

Toegangscontrole is van groot belang voor bedrijven en organisaties. Het precies weten wie, waar en wanneer naar binnen mag in een gebouw is natuurlijk van cruciaal belang om de veiligheid te waarborgen. En of het nu gaat om de zorgretailscholen of andere organisaties, voor iedereen is dit even relevant.
Safe Beveiliging adviseert u graag welke van de verschillende toegangscontrolesystemen het meest interessant is voor u. Hierbij kijken we ook naar welk identificatiemiddel past bij het risicoprofiel van de organisatie. Een aantal varianten zijn:
• Pincode
• Toegangspas
• Mobiele telefoon
• Geavanceerdere middelen
Er zijn natuurlijk talloze opties en varianten. Met onze expertise helpen we u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

RFID

Meestal wordt bij een toegangscontrolesysteem gebruik gemaakt van RFID-technologie om van een afstand informatie af te lezen van RFID-tags in toegangspassen.

Het evidente voordeel van deze technologie is dat er naast toegangscontrole met de kaart ook andere applicaties kunnen worden uitgevoerd, zoals contactloos betalen of inloggen op een IT-netwerk. De technologie is tevens geschikt om toe te passen als gebruikersgemak van belang is, er hoge beveiligingseisen gelden en er sprake is van zware omstandigheden zoals kou of hitte.

In de video een heldere uitleg (in het Engels) over RFiD.

Een toegangscontrole systeem van Salto

Een zeer effectief toegangscontrolesysteem dat Safe al vaak heeft ingezet voor klanten, is het systeem van Salto Systems  Het systeem ‘XS4’ is een zeer uitgebreid systeem waarmee u de toegangscontrole in uw organisatie volledig onder controle heeft. Het systeem beschikt over een aantal belangrijke voordelen:

  • Volledig draadloos: omdat er geen bekabeling nodig is, kan het systeem eenvoudig en snel worden geïnstalleerd.

  • Één systeem: het XS4 platform combineert elektronische deurcomponenten, software en randapparatuur in één toegangscontrolesysteem.

  • Volledige controle: sleutelkaarten en sloten worden geprogrammeerd om toegang tot verschillende ruimtes van het gebouw toe te staan of juist niet. Tevens bestaat de optie om vanuit uw PC te zien wanneer een slot is gebruikt, inclusief tijd, datum, en verleende of geweigerde toegang.

Aangezien er de nodige technische kennis komt kijken bij het installeren en beheren van het XS4 systeem, bestaat de optie om het technisch beheer door Safe te laten oppakken. Laat u adviseren door onze experts. 

Salto toegangscontrole

Toegangspas


De meeste toegangscontrolesystemen maken  gebruik van fysieke informatiedragers in de vorm van kaarten, passen, druppels en tags. Safe weegt wat voor u de beste oplossing kan zijn en gebruikt daarvoor een aantal kenmerken die essentieel zijn. 

Data
Safe kijkt voor u hoeveel data op een kaart kan worden opgeslagen. Gebruikt u de kaart alleen voor het toegangscontrolesysteem, dan volstaan enkele databytes. Maar wilt u de kaart ook gaan  gebruiken voor bijvoorbeeld contactloos betalen in het bedrijfsrestaurant, dan is meer ruimte nodig.

Veiligheid
Bij de keuze voor een toegangspas dienen we rekening te houden met het risico van klonen. Daarbij maken kwaadwillenden een duplicaat van de kaart. Daarnaast is er ook het risico op   ‘replay’ waarbij de data tussen kaart en kaartlezer wordt opgeslagen op bijvoorbeeld een laptop. Safe voorkomt dergelijke risico’s door systemen te implementeren die een zeer gedegen encryptie kennen.


Gebruikersgemak
Uiteraard is ook het gebruiksgemak van een toegangssysteem van groot belang. Hoe gemakkelijk kan de kaart bijvoorbeeld worden gebruikt en hoe snel opent de deur zich vervolgens.

 Standaardisatie
ISO-standaardisatie maakt de communicatie tussen kaarten en kaartlezers van verschillende leveranciers mogelijk.

Beheergemak
We wegen uiteraard ook mee hoe gemakkelijk het systeem te beheren is. Hoe gemakkelijk maakt u een nieuwe tag aan, maar ook: hoe gemakkelijk wijzigt u de toegangsverlening voor individuen.

Duurzaamheid 
Toegangspassen worden intensief gebruikt, dus gevoeligheid voor slijtage is een belangrijke factor bij de uiteindelijke keuze.

Elektronisch slot van NemefJustIn toegangscontrolesysteem van Salto Systems

Smartphone

Net zo goed als dat we de smartphone gebruiken voor betalingen, is deze ook heel goed te gebruiken als toegangspas. Steeds meer merken bieden deze mogelijkheid aan. Daarbij wordt gebruikgemaakt van twee technologieën:

Near Field Communication (NFC)
NFC is vergelijkbaar met RFID. Bij het gebruik van NFC zit er een uniek ID-nummer in de mobiele telefoon. Dit kan hardwarematig door het in het toestel zelf of in de SIM kaart te monteren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van gastkaartemulatie waarbij een softwarematige versleuteling wordt gebruikt.

Bluetooth Low Energy (BLE)
BLE is een draadloos signaal voor de korte afstand, maar wel met een groter bereik dan NFC. Voordelen van deze technologie zijn het gebruikersgemak, de mogelijke combinatie met RFID-kaarttechnologie en de leesafstand van enkele meters. Bovendien is gebruik met zowel Android als iPhone mogelijk.

De voordelen

 • Eenvoudig digitale sleutels beheren via de app
• Bepaal gemakkelijk wie er wanneer toegang 
  krijgt door autorisatie
• Open en sluit het slot met een smartphone 
  met NFC of bluetooth   
• Real time het logboek inzien
• Deel via een app snel en eenvoudig digitale sleutels uit
• Hoge veiligheidsgraad AES versleuteld
• Vaak een indicatie als batterijen vervangen moeten worden 

Toegangscontrole in de zorgsector

De zorg is een van de verschillende sectoren waar Safe Beveiliging de toegangscontrole voor inricht. Safe heeft dit bijvoorbeeld gedaan voor de ‘Stichting Gezond op Zuid’, gelegen in Rotterdam. De stichting biedt eerstelijnszorg aan vanuit zeven gezondheidscentra. Privacy speelt een belangrijke rol in de zorg, en daarom was het voor Stichting Gezond op Zuid van groot belang om de toegangsbeveiliging op een gedegen manier in te richten. Martijn Nieuwhof, manager bedrijfsvoering van de stichting, heeft gekozen voor Safe Beveiliging om dit project tot een goed einde te brengen. Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk de video of lees het verhaal van Martijn Nieuwhof.

Salto toegangscontrole

Vertrouw op onze expertise

Wij begrijpen dat u mogelijk meer informatie wilt hebben over de verschillende toegangscontrolesystemen van Safe. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw situatie.

Safe is ook uw adviseur rond het
Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Adres

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Neem contact op >
Openingstijden

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar

24/7 Spoedservice

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

© 2021 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid en algemene voorwaarden (Vertaz).