Toegangs-
controlesystemen

Ontzorgen in toegangsbeveiliging

Safe Beveiliging heeft al meer dan 40 jaar ervaring in beveiliging voor de zakelijke markt. Denk hierbij aan retail, scholen, zorg en woningcorporaties. Gedurende deze tijd hebben we enorm veel kennis en ervaring opgedaan waardoor we organisaties kunnen ontzorgen op het gebied van toegangscontrole. Alle stappen, van advies t/m implementatie, worden opgepakt door Safe Beveiliging.

Bovendien heeft alle techniek onderhoud nodig, dus dat geldt ook voor toegangssystemen. Safe biedt periodiek onderhoud voor toegangsbeveiliging tegen een vaste prijs, waarbij we onder andere de werking controleren, sloten afstellen en batterijen vervangen. Het omvat niet alleen systemen die Safe heeft geïnstalleerd. We kijken namelijk naar de gehele deur, inclusief drangers en scharnieren, ook als ze door anderen zijn geplaatst. Dit zorgt voor zorgeloos onderhoud en tijdige vervanging, waardoor ongeplande storingen worden voorkomen.

sleutelrobot
Count Up Animation
0
jaar ervaring
Count Up Animation
0
SALTO-sloten
Count Up Animation
0
medewerkers
Count Up Animation
0
deuren in onderhoud
Count Up Animation
0
vacatures
Count Up Animation
0
telefoontje

47

jaar ervaring

4678

SALTO-sloten

32

medewerkers

12134

deuren in onderhoud

2

vacatures

Toegangsbeveiliging is van groot belang voor bedrijven en organisaties. Het precies bepalen wie, waar en wanneer naar binnen mag in een gebouw is natuurlijk van cruciaal belang om de veiligheid te waarborgen. En of het nu gaat om toegangscontrole voor de zorg, retail, scholen of andere organisaties, voor iedereen is dit even relevant.
Safe Beveiliging adviseert u graag welke van de verschillende toegangscontrolesystemen het meest passend is voor u. Hierbij kijken we ook naar welk identificatiemiddel past bij het risicoprofiel van de organisatie. Een aantal varianten zijn:

 • Pincode

 • Toegangspas

 • Mobiele telefoon

 • Geavanceerdere middelen

Er zijn natuurlijk talloze opties en varianten. Met onze expertise helpen we u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Een doordacht toegangscontrolesysteem

placeholder image

Een toegangscontrolesysteem van SALTO

Een zeer effectief toegangscontrolesysteem dat Safe al vaak heeft ingezet voor klanten, is het systeem van SALTO Systems Het systeem ‘XS4’ is een zeer uitgebreid systeem waarmee u de toegangscontrole in uw organisatie volledig onder controle heeft. Het systeem beschikt over een aantal belangrijke voordelen:

 • Volledig draadloos: omdat er geen bekabeling nodig is, kan het systeem eenvoudig en snel worden geïnstalleerd.

 • Één systeem: het XS4 platform combineert elektronische deurcomponenten, software en randapparatuur in één toegangscontrolesysteem.

 • Volledige controle: sleutelkaarten en sloten worden geprogrammeerd om toegang tot verschillende ruimtes van het gebouw toe te staan of juist niet. Tevens bestaat de optie om vanuit uw PC te zien wanneer een slot is gebruikt, inclusief tijd, datum, en verleende of geweigerde toegang.

 • Aangezien er de nodige technische kennis komt kijken bij het installeren en beheren van het XS4 systeem, bestaat de optie om het technisch beheer door Safe te laten oppakken. Laat u adviseren door onze experts. Voor meer informatie, ga naar onze SALTO toegangscontrolesystemen website.

  Veel meer over Salto

RFID

Meestal wordt bij een toegangscontrolesysteem gebruik gemaakt van RFID-technologie om van een afstand informatie af te lezen van RFID-tags in toegangspassen.

Het evidente voordeel van deze technologie is dat er naast toegangscontrole met de kaart ook andere applicaties kunnen worden uitgevoerd, zoals contactloos betalen of inloggen op een IT-netwerk. De technologie is tevens geschikt om toe te passen als gebruikersgemak van belang is, er hoge beveiligingseisen gelden en er sprake is van zware omstandigheden zoals kou of hitte.

In de video een heldere uitleg (in het Engels) over RFiD.

De Universiteit Utrecht kiest via een Europese aanbesteding uiteindelijk overtuigd voor SALTO en Safe Beveiliging

Toegangspas

placeholder image

De meeste toegangscontrolesystemen maken gebruik van fysieke informatiedragers in de vorm van kaarten, passen, druppels en tags. Safe weegt wat voor u de beste oplossing kan zijn en gebruikt daarvoor een aantal kenmerken die essentieel zijn.

Data

Safe kijkt voor u hoeveel data op een kaart kan worden opgeslagen. Gebruikt u de kaart alleen voor het toegangscontrolesysteem, dan volstaan enkele databytes. Maar wilt u de kaart ook gaan gebruiken voor bijvoorbeeld contactloos betalen in het bedrijfsrestaurant, dan is meer ruimte nodig.

Veiligheid

Bij de keuze voor een toegangspas dienen we rekening te houden met het risico van klonen. Daarbij maken kwaadwillenden een duplicaat van de kaart. Daarnaast is er ook het risico op ‘replay’ waarbij de data tussen kaart en kaartlezer wordt opgeslagen op bijvoorbeeld een laptop. Safe voorkomt dergelijke risico’s door systemen te implementeren die een zeer gedegen encryptie kennen.

Gebruikersgemak

Uiteraard is ook het gebruiksgemak van een toegangssysteem van groot belang. Hoe gemakkelijk kan de kaart bijvoorbeeld worden gebruikt en hoe snel opent de deur zich vervolgens.

Standaardisatie

ISO-standaardisatie maakt de communicatie tussen kaarten en kaartlezers van verschillende leveranciers mogelijk.

Beheergemak

We wegen uiteraard ook mee hoe gemakkelijk het systeem te beheren is. Hoe gemakkelijk maakt u een nieuwe tag aan, maar ook: hoe gemakkelijk wijzigt u de toegangsverlening voor individuen.

Duurzaamheid

Toegangspassen worden intensief gebruikt, dus gevoeligheid voor slijtage is een belangrijke factor bij de uiteindelijke keuze.

Smartphone

placeholder image

Net zo goed als dat we de smartphone gebruiken voor betalingen, is deze ook heel goed te gebruiken als toegangspas. Steeds meer merken bieden deze mogelijkheid aan. Daarbij wordt gebruikgemaakt van twee technologieën:

Near Field Communication (NFC)

NFC is vergelijkbaar met RFID. Bij het gebruik van NFC zit er een uniek ID-nummer in de mobiele telefoon. Dit kan hardwarematig door het in het toestel zelf of in de simkaart te monteren. Een andere mogelijkheid is het gebruik van gastkaartemulatie waarbij een softwarematige versleuteling wordt gebruikt.

Bluetooth Low Energy (BLE)

BLE is een draadloos signaal voor de korte afstand, maar wel met een groter bereik dan NFC. Voordelen van deze technologie zijn het gebruikersgemak, de mogelijke combinatie met RFID-kaarttechnologie en de leesafstand van enkele meters. Bovendien is gebruik met zowel Android als iPhone mogelijk.

De voordelen

 • Eenvoudig digitale sleutels beheren via de app

 • Bepaal gemakkelijk wie er wanneer toegang krijgt door autorisatie

 • Open en sluit het slot met een smartphone met NFC of bluetooth

 • Real time het logboek inzien

 • Deel via een app snel en eenvoudig digitale sleutels uit

 • Hoge veiligheidsgraad AES versleuteld

 • Vaak een indicatie als batterijen vervangen moeten worden

Veilige toegang in de zorg

Stichting Gezond op Zuid, actief in zeven gezondheidscentra in Rotterdam, benadrukt het belang van privacy en veiligheid in de zorg door te kiezen voor elektronische sloten op alle deuren. Dit besluit, genomen in samenwerking met Safe Beveiliging, biedt zowel beheertechnische voordelen als kostenbesparingen vergeleken met traditionele sleutelsystemen. De keuze voor Safe Beveiliging, gebaseerd op kostenoverwegingen en eerdere positieve ervaringen, resulteerde in een efficiënte installatie en een veilig gevoel onder medewerkers door gecontroleerde toegang.

De samenwerking met Safe kenmerkte zich door flexibiliteit en sterke ondersteuning, waarbij het SALTO-systeem zorgt voor een geoptimaliseerd toegangsbeheer en een aanzienlijke verbetering van de operationele efficiëntie binnen de stichting.

Ronald Pennings | Woonkracht 10
Ronald Pennings | Woonkracht 10

De overgang van Woonkracht 10 naar digitale sloten

Ronald Pennings van Woonkracht 10 signaleerde een groot probleem met het beheer van de vele sleutels binnen hun 10.000 woningen, met name in de 130 appartementencomplexen met gemeenschappelijke deuren. De overstap naar elektronische, digitale sloten met SALTO-systemen, in samenwerking met Safe Beveiliging, belooft een oplossing. Dit zevenjarige project omvat niet alleen de installatie maar ook het onderhoud van deze sloten.

Safe Beveiliging neemt actief deel aan de planning en uitvoering, waarbij ze flexibel inspelen op onvoorziene omstandigheden. De samenwerking en de overgang naar een systeem waarbij tags gebruikt worden, wordt zowel intern als door bewoners positief ontvangen, wat wijst op een toekomstig rendement ondanks de moeilijk meetbare resultaten.

Woonstad's transitie naar elektronische toegangscontrole

Thomas van den Bos van 'Woonstad' werd geconfronteerd met de uitdaging van omvangrijke sleutelbossen en de noodzaak voor efficiënt sleutelbeheer binnen gemeenschappelijke ruimtes. Woonstad heeft daarom gekozen voor een elektronisch systeem, ondanks de hogere initiële kosten, vanwege de langtermijnvoordelen in beheergemak en kostenbesparing. Het voorstel van Safe Beveiliging, gebruikmakend van SALTO-sloten, voldeed aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en bood verbeterde beveiliging tegen inbraakpogingen.

De succesvolle pilot in de wooncomplexen Zevenkamp en Ommoord, omvattende 700 woningen, heeft geleid tot een betere toegangscontrole, verminderde vandalisme en een positieve ontvangst door zowel beheerders als bewoners, wat de mogelijkheid opent voor een breder gebruik van SALTO binnen Woonstad.

Thomas van den Bosch|Woonstad
Thomas van den Bosch | Woonstad

Vertrouw op onze expertise

Wij begrijpen dat u mogelijk meer informatie wilt hebben over de verschillende toegangscontrolesystemen van Safe. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw situatie.

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we voor relaties altijd bereikbaar

Neem contact op

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

BEKIJK HIER ONZE LEVERINGSVOORWAARDEN

Bel voor spoed