Beheer sluitsystemen

Wellicht nog belangrijker dan de aanleg van toegangsbeveiliging is het beheer daarvan.
Safe heeft ook daarvoor een aanpak. Neem contact met ons op/ vul het contactformulier in voor vragen.

Martin legt u graag het belang van beheer uit

expert toegangsbeveiliging-4139

Bel met Martin Kwak

onze operationeel manager

06 41 31 69 90 óf 088 40 88 862

Mail Martin

Beheer toegangssystemen essentieel

Voorop kan worden gesteld dat over het beheer van sluitsystemen niet of nauwelijks wordt nagedacht. We zien het vaak: binnen bedrijven en instellingen is initieel veel aandacht besteed aan een deugdelijke compartimentering van vitale ruimten en er is geïnvesteerd in afdoende braakwerende muren, deuren, plafonds en vloeren waarbij gekozen is voor goed braakwerend hang- en sluitwerk. Jammer genoeg blijft het daadwerkelijke beheer hiervan vaak achterwege.

Maar fysieke maatregelen hebben alleen effect als ook de organisatorische aanpak goed is geregeld. Zorgvuldig beheer van sluitsystemen is werkelijk van groot belang. Veel checklists op dat gebied beperken zich tot het uitreiken, innemen en omgaan met fysieke sleutels om zo de risico’s die gebruik en misbruik van sleutels met zich meebrengen op een aanvaardbaar niveau te brengen en te houden.

Het voordeel van het gebruik van fysieke sleutels, is het feit dat in een sluitplan vrij snel kan worden bepaald tot welke ruimtes iemand toegang heeft. Vervolgens vindt de daadwerkelijke implementatie plaats. Echter, een nadeel van traditionele sleutels is het feit dat het gehele systeem moet worden vervangen wanneer een sleutel verloren gaat (in verband met veiligheid). Tegenwoordig is er echter een opkomst van elektronische oplossingen.

Elektronische sluitsystemen


Tegenwoordig gebeurt toegangsbeheer steeds vaker elektronisch. Merken als Salto en Nemef (Radaris) hebben kwalitatieve systemen ontwikkeld, geschikt voor zowel grote als kleine organisaties. Dat vraagt om een geheel eigen aanpak, want de mogelijkheden worden hiermee aanzienlijk vergroot. Waar bijvoorbeeld sleutels (of in dit geval tags) verloren gaan kan direct en vaak op afstand de autorisatie van een slot worden aangepast. Waar het beheer van de metalen sleutel vaak dicht bij de gebruiker plaats moet vinden, kan het elektronisch beheer ook op afstand worden gedaan.

Wel komt er nogal wat kijken bij de implementatie van een elektronische oplossing. Wat is bijvoorbeeld de rol van IT’ers wanneer de applicatie wordt geïnstalleerd bij de klant, of wie is verantwoordelijk voor het beheer (de klant of Safe)? Wij zijn echter bekwaam om ieder soort elektronisch veiligheidssysteem in zijn geheel te implementeren voor de klant. Hierbij worden alle stappen van A tot Z, van opzet tot uitvoering, opgepakt door Safe Beveiliging. Ons specialisme ligt echter bij de oplossingen van Salto.  

Enkele van de klanten waar we trots op zijn

zeeman sluitplan
hunkemoller toegangsbeveiliging
hema sluitsystemen-beheer
WoonZorg­ Haaglanden
jumbo supoermarkten-sluitsystemen
woonstad rotterdam-sleutels

Salto sloten

De elektronische oplossingen van Salto bieden ontzettend veel mogelijkheden. Alle zaken omtrent het openen van bepaalde deuren tot aan het wijzigen van iemands toegang met de tag, met Salto is er een passende oplossing voor elke situatie. Het implementeren van dit systeem vergt de nodige kennis en ervaring. Gelukkig heeft Safe Beveiliging alle know-how in huis om al deze zaken te implementeren. Zo kan de applicatie van het elektronisch sluitsysteem zonder problemen door Safe worden geïmplementeerd, inclusief de hosting van deze.
Het beheer bieden wij dan ook als dienst aan. Dat betekent dat Safe in een elektronische omgeving op afstand via beveiligde verbindingen het beheer van de toegangscontrole kan uitvoeren. Desgewenst zelfs 24/7. Onze klanten zijn tevreden over de manier hoe wij dit aanpakken. Dit geldt overigens ook voor relaties met klassieke sloten. Zo worden alle gegevens in een beveiligde omgeving opgeslagen, zodat op het moment dat er actie nodig is de juiste maatregelen kunnen worden genomen. 

Voor wie is het interessant?

Het beheer van een sluitsysteem is voor veel bedrijven interessant. Echter, vooral zorginstellingen en bedrijven met minimaal 100 medewerkers zullen hier de meeste profijt uit halen. Hoe groter een organisatie, hoe lastiger het wordt om alles qua beveiliging goed in de gaten te houden. Daarom combineren wij het beheer van deze beveiliging met de producten van Salto. Met het systeem van Salto kun je namelijk toegang verlenen aan specifieke zones voor bepaalde individuen. Hier wordt tevens een tijdslot aan gehangen.

De schoonmaker heeft bijvoorbeeld tussen 18:00 en 23:00 toegang voor bepaalde ruimtes. Deuren van bijvoorbeeld de computerruimte en het archief kunnen niet worden geopend. Daarnaast kunnen tags eenvoudig worden vervangen, evenals het veranderen van autorisaties en het uitbreiden van de beveiliging. Safe kan al deze zaken op afstand beheren. 

Hosting en onderhoud van sluitsystemen

Juist  een geavanceerd systeem als Salto vraagt om doordacht beheer. Safe kan dat volledig voor u verzorgen.

Steeds meer opdrachtgevers wensen de hosting van hun sluitsystemen en het beheer van de software uit te besteden. De hosting kan voor alle varianten worden uitgevoerd. Deze hoeven dus niet per se van Salto of Nemef te zijn. Voor hosting en onderhoud heeft Safe diverse soorten contracten. Denk aan Technisch Applicatie beheer, Technisch Internet Beheer en Functioneel Applicatie Beheer.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor meer informatie over onze beheeropties voor Salto, klik op onderstaande knop.

Salto beheer
Adres

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Neem contact op >
Openingstijden

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar

24/7 Spoedservice

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

© 2021 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid en algemene voorwaarden (Vertaz).