Safe: een lange historie in toegangscontroles


Onze referenties

Zoekt u referenties voor uw specifieke  vraagstuk of een specifieke markt,
neem dan contact op met Safe.BRIGITTE POLDERMAN SUYKER
Projectleider Huisvesting MIDDIN

“In de Haagse wijk Mariahoeve hebben wij een woonlocatie gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme. De 28 bewoners wonen verspreid over vier woonlagen in volwaardige tweekamerappartementen. Het is gestapelde bouw maar in de afwerking is het allemaal maatwerk. We hebben er hier voor gekozen om Radaris van Assa Abbloy toe te passen, want het real time beïnvloeden van de toegangscontrole is binnen dit gebouw voor ons heel belangrijk. Dit heeft te maken met de veiligheid voor onze cliënten en medewerkers. Vanuit veiligheid kan het nodig zijn om een ontsluiting aan te passen. Vanwege de doelgroep waren er per deur binnen het gebouw bovendien specifieke eisen. Dat maakte het tot een complexe klus. We hebben Safe Beveiliging erbij betrokken. Dat gebeurde op advies van Assa Abloy, maar we kenden Safe ook, omdat ze ons vaker uit de brand hebben geholpen. Zelfs met systemen die zij zelf niet leveren.”

“Onze ervaring met Safe is, dat ze zaken werkelijk voor ons oplossen. Ook als die complex zijn. Maar we zijn ook continu scherp op de kosten en vragen ook standaard elders offertes op. Dat moet wel. We moeten verantwoordelijk met geld omgaan, omdat het geld is voor de zorg aan onze cliënten. Dat leidt er regelmatig toe dat we de werkelijke complexe toegangsbeveiliging bij Safe neerleggen en ervoor kiezen het eenvoudigere mechanische werk elders neer te leggen. Safe heeft hier uiteindelijk een goed werkend systeem opgeleverd en onze mensen ook opgeleid om hiermee te werken. Samen met de mensen van onze ICT-helpdesk. Het heeft echt wat voeten in de aarde gehad, maar we kunnen hier in huis met de camera’s, sloten en andere domotica nu wel het veiligheidsniveau garanderen dat gewenst is." 

“In de weg daar naartoe is in de communicatie niet altijd goed gegaan, maar omdat de deskundigheid bij het installeren en de service van Safe goed is, heeft Safe voor Middin wel een voorkeurspositie bij de online sluitsystemen. Al moeten ze zich uiteraard blijven bewijzen.”

THOMAS VAN DEN BOS
Teamleider Woonstad

Thomas van den Bos weet waarover hij spreekt als het over toegangsbeveiliging bij woningen gaat. Voordat hij teamleider Niet-Planmatig Onderhoud werd bij Woonstad werkte hij 32 jaar bij de politie. "Daar was ik ook bouwplanadviseur en uit die tijd stammen de eerste contacten met Safe Beveiliging. Die contacten hebben hier bij Woonstad een vervolg gekregen. Ik zag namelijk dat we hier binnen bepaalde woningcomplexen behoefte hadden aan een doordacht sluitplan. De huismeesters liepen hier met enorme sleutelbossen rond en je zag dat het moeilijk was om grip op de vele sleutels te krijgen die voor de gemeenschappelijke ruimtes in oploop waren. Je kunt dan kiezen voor een mechanisch sluitplan, maar een elektronisch sluitplan heeft in ons geval ook duidelijk voordelen. Het is initieel duurder, maar doordat het beheer eenvoudiger wordt en een tag goedkoper is dan een sleutel, wordt het uiteindelijk goedkoper."

"We hebben uiteraard een aantal partijen gevraagd een voorstel te doen voor de twee wooncomplexen waar wij een pilot wilden gaan draaien: Zevenkamp en Ommoord. Safe kwam daarbij met een voorstel dat het meest passend was. Zij stelden voor om met Salto te gaan werken. Dat betekende dat de sloten ook direct zouden voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en dat de deuren automatisch op de nachtschoot gingen, zodat het zogenaamde 'contra-flipperen' niet meer mogelijk zou zijn. Safe heeft uiteindelijk de opdracht gekregen en volledig uitgevoerd. Dus ze hebben niet alleen de sloten geleverd en gemonteerd, maar ook een goede uitleg en ondersteuning gegeven, bij het aanmaken en uitreiken van alle tags aan bewoners. Een groot voordeel voor de bewoners is, dat zij direct een bestelde tag kunnen meekrijgen en niet tenminste 3 dagen hoeven te wachten zoals bij een mechanisch sluitplan. Het ging bij ons uiteindelijk om 700 woningen."

"Safe heeft onze eigen mensen opgeleid om tags uit te kunnen geven, wat ons zeer flexibel maakt. We zagen aan het begin van de pilot al direct dat er bijvoorbeeld geen graffiti in de algemene ruimtes meer werd gespoten. Dat waren soms relaxruimtes voor groepjes geworden. Maar allerlei oude sleutels werkten niet meer en die ruimtes zijn nu veel beter afgesloten. Na een jaar hebben we het project zeer zorgvuldig geëvalueerd en daarbij geconstateerd dat Salto door de bewoners zeer goed geaccepteerd is, dat we werkelijk grip op onze 'sleutels' hebben gekregen en dat beheerders en bewoners dus unaniem positief zijn. Als er wat ernstig mis gaat in ruimtes kunnen we bovendien zien wie er geweest zijn en dat heeft dan ook zijn voordelen. In het eerste jaar hebben we ook te maken gehad met een poging tot inbraak. Toen bleek dat Salto werkelijk een zeer goed slot biedt. Men is niet binnengekomen. Alle reden dus om te gaan bezien of we Salto niet breder binnen Woonstad uit moeten gaan rollen."TONED logo
Zeeman - toegansbeheer retailMARY DAMHOFF
Commercieel manager
TONED

“Wij verzorgen het onderhoud van panden voor grote bedrijven als Hema, Hunkemöller, Van Boxtel hoorwinkels, Carpetright,Jones Lang Lasalle en DTZ. Voor hen zijn we 24/7 bereikbaar.De 220 onderhoudsactiviteiten die we aanbieden worden uitgevoerd door een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde uitvoerende bedrijven. Safe is daar één van. Soms zelfs nummer één; want in 2015 waren ze onze leverancier van het jaar. Safe heeft een enorme reputatie in de markt. Ze leveren kwaliteit, zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Voor mij is het heerlijk om met zo’n partij in toegangstechniek samen te werken. Want zij maken waar, wat ik de klanten beloof.”

EUGÈN SCHERRENBERG
Architect ­ Construction Manager Europe, Zeeman

“Zeeman heeft ruim 1230 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk. Safe verzorgt voor al die winkels het toegangsbeheer. Ze leveren de cilinders volledig volgens onze specificaties en bieden ook de service als er bijvoorbeeld problemen met sleutels zijn. We hebben al jaren geleden voor Safe gekozen op basis van hun snelheid van handelen en hun voorraad. Ze bleken sneller dan de fabrikant. Als ik ze ’s ochtends bel heb ik het ’s middags in huis. Jacqueline Beer heb ik al twee jaar niet gesproken. Omdat het simpelweg niet hoeft. Dingen lopen vanzelf met Safe. Dan zijn dat soort gesprekken helemaal niet nodig.”toegnagsbeveiliging grote scholengemeenschap LMC

 .

teogangstechniek woon- en zorgcentraHENK KORPERSHOEK
Senior bouwkundig medewerker LMC Voortgezet Onderwijs

“Misschien praten jullie wel met de verkeerde, want het project met slimme sluitsystemen dat we hier uitvoeren, is veel meer een ICT-project dan een bouwkundig project. Maar wij als Stichting LMC, met 24 scholen verdeeld over 32 panden, praten daarover in ieder geval niet met de verkeerde…Safe Beveiliging heeft, na een intensieve selectieprocedure, bewezen dat het écht als een deskundig en betrokken leverancier werkt. Het adviseert, levert, implementeert en doet de nazorg. Safe begrijpt als geen ander dat het primaire proces op een school altijd op één staat en weet haar werkzaamheden daar heel flexibel omheen te plannen. En het begrijpt dat wij hier niet op een partij zaten te wachten die een oplossing naar binnen kwam schuiven, maar op een deskundig adviseur. Safe heeft kennis van het product en was hier een volwaardige gesprekspartner voor onze ICT-afdeling. Ze hebben het hier nu zo kunnen organiseren dat het dagelijks beheer van het toegangssysteem voor 800 medewerkers op de werkvloer door de conciërge kan worden uitgevoerd. De tags die we hier geïntroduceerd hebben voor toegangsbeheer kunnen we bovendien ook gebruiken voor de kopieermachines, betalingen, kluisjes en op lange termijn zelfs voor aanwezigheidsmelding van leerlingen. Safe gaat voor die lange termijn door kwaliteit te leveren en door de zorg écht naar zich toe te halen.”

CLEMENS KOEKKOEK
Projectmanager Facilitaire zaken WoonZorg­ centra Haaglanden

“Ik ben verantwoordelijk voor alle twaalf locaties van WoonZorgcentra Haaglanden. Deze locatie, WZH Leilinde is een bijzondere, omdat we hier met name mensen met dementie zorg bieden. Vanuit beveiligingsperspectief is het hier dus eerder zaak om mensen binnen te houden, in plaats van buiten te houden. Toen we hier in 2009 geconfronteerd werden met problemen met de sluitplaten, werden we door Imtech Toegangs- techniek gewezen op Safe Beveiliging. Die zouden ons probleem kunnen oplossen. Dat bleek te kloppen en was het begin van een warme relatie. Ik ben blij met Safe. Ze gaan ontspannen met hun werk om, maar zijn serieus als dat nodig is. Daarnaast zijn ze bij problemen enorm flexibel. De basishouding is: eerst het probleem oplossen en de klant tevreden maken, de financiën komen op plan twee. Die filosofie zit in de hele organisatie: van degene die de telefoon opneemt tot de monteur die hier het werk doet. Safe wil je op alle manieren ontzorgen. Soms zelfs zo erg, dat ze voor je gaan denken. Dat hoeft niet. Maar de basishouding waarbij alles gericht is op klanttevredenheid vormt de basis van onze goede relatie.”

Onze referenties in diverse branches

Zorginstellingen
Bij de beveiliging van zorginstellingen draait het niet alleen om het buitenhouden van ongewenste gasten, maar soms ook om het binnenhouden van de patiënten. Daarnaast blijkt, dat daar waar semi-zelfstandig gewoond wordt, het sleutelbeheer een serieus issue wordt. Met goede sleutelbeheerplannen en soms elektronische toegangsverlening kan Safe Beveiliging ook daarvoor adequate oplossingen bieden en voorkomen dat zorgverleners meer met sleutels dan met patiënten bezig zijn.
Safe Beveiliging werkt onder meer voor: Woonzorgcentra Haaglanden, Laurens, Middin en Limor.

Retail
Winkels zijn steeds vaker open... maar moeten ook nog steeds regelmatig op slot. Op die momenten moet de voorraad optimaal beveiligd zijn en goede sloten zijn daarvoor cruciaal. Daarnaast stellen retailers terecht zeer hoge eisen aan het serviceniveau van hun beveiligingsspecialist. Op ieder moment dat er problemen ontstaan met sloten of sleutels moet er snel gehandeld worden om inkomstenderving of hoge personeelskosten tegen te gaan. Safe is daar volledig op ingesteld en werkt onder meer voor: Zeeman, Jumbo Supermarkten, Hema en Hunkemöller

Woningbouwverenigingen
Woningbouwverenigingen willen bewoners een comfortabele woonomgeving bieden. Goede huisbeveiliging hoort daar zeker bij. De impact van een inbraak op een huishouden wordt nog wel eens onderschat. De materiële schade valt soms nog mee, maar de emotionele schade is groter dan gedacht. Vandaar dat Safe Beveiliging regelmatig voor corporaties een hele wijk compleet van sluitwerk voorziet op PKVW-niveau. Safe verzorgt daarbij alles, van opname tot certificering. En van het maken van de afspraken met bewoners tot voorlichtingen tijdens bewonersbijeenkomsten. Safe deed dit bijvoorbeeld voor: Vestia, Woonstad, Stadswonen, SOR, SSH en Woningbouwvereniging Poortugaal

Industrie
In een fabriek of industrial plant is het van essentieel belang dat er louter geautoriseerde medewerkers rondlopen. Dat betekent dat de toegankelijkheid voor deze medewerkers optimaal moet zijn en dat gelijktijdig ongenode gasten buiten gehouden worden. Dat vraagt om doordacht toegangsbeheer. Safe Beveiliging kan hier samen met partners oplossingen op maat voor leveren. In sommige gevallen kan dit zelfs gecombineerd worden met bijvoorbeeld aanwezigheidsregistratie. Afhankelijk van uw wensen komt Safe Beveiliging met een maatwerkoplossing. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij: APM Maersk.

Particulieren
Nee, Safe Beveiliging is de particulier zeker niet uit het oog verloren. Hoewel Safe inmiddels zelfs internationaal opereert is het voor particulieren in Barendrecht en omgeving ook nog steeds een uiterst betrouwbaar adres voor de beveiliging van de eigen woning. En ook daarvoor wordt alle expertise die binnen het bedrijf aanwezig is aangewend. Samen met u gaat Safe op zoek naar een optimale mix van beveiliging en comfort waarbij het met eigentijdse oplossingen voor de dag kan komen... bijvoorbeeld het openen van uw voordeur met een iPhone. Laat u informeren. 

© 2017 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid