Met de 
CILINDER meetkaart 
bestelt u het juiste

Vraag gratis de meetkaart aan
cilinder%20meetkaart

Exact de juiste maat

Bij het bestellen van cilinders is het belangrijk exact de juiste cilindermaat te kiezen. Safe Beveiliging biedt daarvoor gratis een praktische cilindermeetkaart aan. Zo kunnen we zonder misverstanden met u communiceren. Op de kaart staan ook de draairichtingen aangegeven. Daarnaast kunt u hiermee ook de doornmaat en de PC-maat opmeten. Een uiterst praktische kaart dus om bij te hand te hebben, Vraag men aan bij Safe, door ons uw adresgegevens te mailen.

Vraag de meetkaart gratis aanU meet de cilinder op vanaf het midden van het slot. Meet de lengte aan de linkerkant en daarna de lengte aan de rechterkant. Een standaardcilinder is 60mm lang (30mm links en 30mm rechts). Aan beide zijden kan de cilinder verlengd worden met telkens 5 mm.

Binnen de richtlijnen van het Politiekeurmerk veilig wonen mag een cilinder overigens maar maximaal 3mm uit de buitenzijde van het veiligheidsbeslag steken. Het komt regelmatig voor dat cilindersloten te lang of te kort zijn, dit kunt u  bij  het bestellen van de nieuwe cilinders gelijk oplossen.

Op de kaart vindt u ook de aanduiding voor de verschillende draairichtingen.  Binnen Nederland geldt een soort van praktijkregel. Wanneer je bij een dichte deur de scharnieren ziet zitten, draait de deur altijd naar je toe. Als het scharnier dan links zit, dan is het een LINKSDRAAIENDE deur (DIN Links). De sluiting van de deur zit dan rechts. Dit noemen we dan RECHTSSLUITEND (RS). Als het scharnier rechts zit, dan is het een RECHTSDRAAIENDE deur (DIN Rechts). De sluiting van de deur zit dan links. Dit noemen we dan LINKSSLUITEND (LS)

Meet de cilindermaat maar ook de PC- en de doornmaat exact op

EVVA sluitsystemen

Doornmaat

De doornmaat is een belangrijke aanwijzing of een bepaald insteekslot in uw deur past of niet. Met de doornmaat van een slot wordt de afstand tussen de voorplaat (het gedeelte dat zichtbaar is aan de kopse kant van de deur) en de het hart van het cilinder- of krukgat  bedoeld. De standaard doornmaat is bij insteeksloten meestal 50 mm. Hoewel dit verreweg de meest voorkomende maat is, is het niet aan te raden hierop te gokken. Er zijn namelijk ook sloten met afwijkende doornmaten.

Toegangsbeveiliging onderhoud

PC-maat

Een andere eenheid die van belang is als u een inzetslot wilt vervangen of plaatsen, is de PC-maat. Dit is de afstand tussen het hart van het krukgat (1) en het hart van de profielcilinder (2). De PC-maat wordt daarom ook wel de “hart-op-hart afstand” (H.O.H.) genoemd. De afstand is bij standaard sloten 55 mm. Bij zwaardere sloten verschilt de afstand echter. Zo zijn er ook sloten met een afstand van 72 mm en zelfs 92 mm. Daarom is het voor aanschaf van een nieuw slot verstandig ook altijd de PC-afstand te controleren.

Cilinderslot reparatie door Safe Beveiliging

Cilinderlengte

Het opmeten  van de cilindersloten als deze in de deur zitten is minder nauwkeurig. Er kan dan gauw een meetfout  gemaakt worden. Zeker wanneer u niet vaak cilinders vervangt adviseren wij om de cilinder buiten het slot op te meten en dat  altijd twee keer te doen.

‘Safe kan cilinders in eigen huis volledig op maat maken'

Servicemonteur van Safe Beveiliging

Safe biedt: een oplossing zonder kopzorgen  

Een sluitsysteem is maatwerk en maatwerk heeft een levertijd. Die levertijd is snel een aantal weken. Voor een nieuw systeem is dat soms erg lastig, maar voor naleveringen is het pas echt onpraktisch. Want als de cilinder van de portiekdeur, waar 50 appartementen een sleutel van hebben, defect raakt, heb je dezelfde dag een nieuwe cilinder nodig, met dezelfde sluiting. Die naleveringen op maat zijn vaak een probleem, want die hebben ook de levertijd van enkele weken. Daarom kiezen veel organisaties en corporaties er voor om een enorme voorraad reserve maatwerk cilinders in huis te halen. Je koopt dan eigenlijk 2x het systeem.

Met de systemen van Evva zoals Safe Beveiliging ze aanbiedt is dat niet meer nodig. Safe levert u over het algemeen nog dezelfde dag een nieuwe maatwerk cilinder. Dus geen nieuwe sleutels. Geen voorraad van sleutels en/of cilinders. En vooral geen kopzorgen.
Zo gemakkelijk gaat dat bij Safe Beveiliging.

Mail Safe
EVVA sluitsystemen

EVVA 3KS cilinders

De 3KS cilinders hebben diverse blokkeerstiften, waardoor het onherkenbaar blijft welke blokkeerstift werkzaam is. Als bescherming van het kopiëren van sleutels en het manipuleren van sleutels beschikt het systeem over drie verschillende beveiligingssystemen ter bescherming tegen verschillende inbraaktechnieken. Door de gehard metalen drukschuiven in de kern en de gehard metalen stiften in de behuizing zijn de Evva 3KS sloten beveiligd tegen openboren en cilindertrekken. Doordat de vergrendelstiften bovendien met klauwen en profielstrips zijn uitgevoerd, is het slot beschermd tegen het uitrekken van cilinderkern en is het onmogelijk om de cilinder af te breken. Safe & EVVA vormen met deze 3KS een unieke combinatie die zowel flexibiliteit als optimale veiligheid biedt.

EVVA 4KS cilinderslot

EVVA KS4; slot voor het zware werk

4KS is de consequente verdere ontwikkeling van het beproefde curvensysteem EVVA. 4KS is nóg stabieler, robuuster en veiliger. De nieuwe vormgeving stabiliseert de sleutel en maakt hem compacter en ergonomischer. Met de nieuwe uitboorbeveiliging wordt 4KS geclassificeerd in de hoogste veiligheidsklasse overeenkomstig EN-1303:2015. 4KS is ook in de toekomst het betrouwbare systeem voor de zwaarste omstandigheden.

> Robuust en extreem duurzaam
> Voor bijzonder complex gestructureerde
sluitsystemen
> Technologie zonder veren

Sleutelmachine

Razendsnel extra sleutels

Safe kan niet alleen razendsnel cilinders voor u op maat maken, het beschikt ook over de apparatuur om snel, want gerobotiseerd, grote heoeveelheden sleutels te produceren. Met de UNOcode F800 sleutelmaker komen daar geen handen meer aan te pas en produceren we desgewenst batches van 100 sleutels achter elkaar. Razendsnel en volledig identiek. Dit is niet alleen een nieuwe stap in snelheid, maar ook in kwaliteit.

Deurbeslag

Advies over cilindersloten


Hoewel deze pagina anders doet vermoeden: Safe Beveiliging levert ook veel andere merken cilinderstoten. Soms omdat we bij een renovatie aan willen sluiten bij de bestaande toegangsbeveiliging en soms ook omdat EVVA gezien de situatie of het budget niet de optmale keus is. Safe Beveiliging adviseert volledig merkonafhankelijk. Bel met Safe en vraag voor een advies op maat voor uw specifieke situatie.

It's safe for sure stempel
Street artists aan het werk

Stempel

Op veel plekken op deze site figureert een stempel voor het pand van een klant. Een straattekening van een stempel plat op straat, die een extra dimensie suggereert. Hij heeft zojuist  It's Safe for sure bij het pand gestempeld. En zo is het: waar Safe Beveiliging geweest is, weet men zich verzekerd van goede toegangsbeveiliging. En we laten de artiesten er graag bij zien in beeld. Want ook zij weten, net als Safe Beveiliging een extra dimensie aan hun werk toe te voegen.

Bekijk 'the making of'

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we voor relaties altijd bereikbaar

Neem contact op

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

BEKIJK HIER ONZE LEVERINGSVOORWAARDEN

Bel voor spoed