Veiligheidssloten politiekeurmerk

 

Woningcoöperaties kiezen ervoor om hun woningbestand te voorzien van veiligheidssloten en deze ook verder te beveiligen conform de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Safe realiseert dat niet alleen in technische zin, maar ook in organisatorische zin.


sloten cooperaties

Veiligheidssloten

Woningcoöperaties hebben deuren, ramen en vensters uiteraard vaak beveiligd met sloten. Maar dat zegt nog weinig over de inbraakwerendheid. Alleen SKG sloten zijn namelijk inbraakwerend volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het is daarom zaak om binnen de woningvoorraad te checken of veiligheidsloten voorzien zijn van SKG** of SKG*** keurmerk.

Deze SKG-sloten moeten voorzien zijn van kerntrekbeveiliging. Dit geldt voor zowel SKG-sloten in nieuwbouw woningen als voor SKG-sloten in bestaande bouw. Safe Beveiliging werkt al sinds jaar en dag volgens de stikte richtijnen van het PKVW. Onze adviseurs kunnen u dan ook adviseren over de  toepassing van veiligheidssloten in houten, kunststof, metalen en aluminium deuren. 


Politekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) door Safe Beveiliging

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Die eisen zorgen ervoor dat een inbreker aanzienlijk meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. De meeste inbraken worden namelijk gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Zij willen maar één ding: snel en ongezien hun slag slaan. Het Politiekeurmerk weet dat te voorkomen.

Daarnaast draagt het PKVW bij aan het voorkomen van brand en zorgt het voor maatregelen die vandalisme en overlast voorkomen. Het PKVW wordt uitgevoerd door bedrijven als Safe die zich volledig hebben gespecialiseerd in dit keurmerk. De vakmensen die bij Safe werken, hebben de PKVW-opleiding afgerond. Zij weten dus precies hoe zij de maatregelen op een juiste manier toe moeten pas

Safe levert PKVW voor woningcoörporaties


De belangrijkste eisen van PKVW
 
• Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare  
   ramen, deuren en lichtkoepels.
• Verlichting bij de buitendeuren.
• Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
• Rookmelders op iedere etage en op de juiste
  plek. 

90% minder inbraak

De eisen van het PKVW zijn voor bewoners van groot belang, want wanneer uw woningbeveiliging hieraan voldoet, dan neemt de kans op inbraak af met maar liefst 90%!  Vaak krijgen bewoners bovendien  van verzekeraars korting op hun inbraakbeveiligingspremie op het moment dat het huis het PKVW-keurmerk draagt. Alleen sloten met SKG-logo verschaffen u de hoogste bouwkundige beveiliging.

Maar besef goed: u bent er niet met het plaatsen van veiligheidssloten. Het keurmerk omvat veel meer zaken. Safe Beveiliging neemt graag het complete pakket met VVE’s en coöperaties door en kan met een projectplan komen dat minimale overlast combineert met maxomaal effect.


Beveiliging op het niveau van politiekeurmerk brengen

Op de site Security Management vertelt Safe-directeur Jacqueline Beer: "Je zou een enorme slag kunnen maken door woningen die worden verbouwd met het oog op de energietransitie ook direct qua beveiliging klaar voor de toekomst te maken.”
Lees het gehele artikel 

200 inbraken per dag

Dagelijks vinden er nog altijd ruim 200 geslaagde inbraken plaats. En dan hebben we het alleen over de geregistreerde gevallen. Het werkelijke aantal ligt, de niet-geregistreerde en mislukte inbraken meegeteld, ongetwijfeld een stuk hoger. Iedere inbraak breng niet alleen materiële maar ook emotionele schade. Logisch dat steeds meer woningcoöperaties en VVE’s er voor kiezen om woningen beter te beveiligen. Het Politiekeurmerk geeft daarvoor een goed handvat.

Safe Beveiliging heeft enorem veel ervaring pet PKVW-projecten en weet deze technisch en organisatorisch tot een goed einde te brengen. Soms als seperaat project en soms binnen groeter renovatietrajecten in samenspel met aannemers. 

PKVW logo
Adres

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Neem contact op >
Openingstijden

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar

24/7 Spoedservice

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen te verhelpen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

© 2018 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid en algemene voorwaarden (Vertaz).