Toegangsbeveiliging zorginstellingen

Toegangsbeveiliging in zorginstellingen

De zorginstellingen hebben vaak een geheel eigen problematiek rond toegangsbeveiliging. Er wordt vaak gewerkt met schillen waarbij er delen zijn die algemeen toegankelijk zijn en daarbinnen schillen waar steeds minder mensen mogen komen. Dat vraagt om een doordachte aanpak. Safe zorgt daarvoor. Het heeft zeer veel ervaring met toegangsbeveiliging en toegangssystemen in de zorgsector en kan met doordachte plannen de veiligheid garanderen en tegelijkertijd het gebruiksgemak handhaven (of verbeteren).

Bij de toegangsbeveiliging in zorginstellingen speelt soms ook een heel andere problematiek: dan gaat het er niet zozeer om om mensen buiten te houden, maar juist om mensen binnen het gebouw te houden. Dat vraagt om omdenken en ook daarvoor bent u bij Safe Beveiliging helemaal aan het juiste adres. Safe heeft veel zorginstellingen van een passend advies rond toegangsbeveiliging voorzien en oplossingen (van deurbeslag tot toegangssystemen) ook adequaat geïnstalleerd. Daarnaast verzorgt Safe het onderhoud voor de zorginstelling en heeft het een spoeddienst die 24/7 bereikbaar is; als de zorg zelf.

Zorgcenrta controle op toegang

CLEMENS KOEKKOEK
Projectmanager Facilitaire zaken WoonZorg­ centra Haaglanden

“Ik ben verantwoordelijk voor alle twaalf locaties van WoonZorgcentra Haaglanden. Deze locatie, WZH Leilinde is een bijzondere, omdat we hier met name mensen met dementie zorg bieden. Vanuit beveiligingsperspectief is het hier dus eerder zaak om mensen binnen te houden, in plaats van buiten te houden. Toen we hier in 2009 geconfronteerd werden met problemen met de sluitplaten, werden we door Imtech Toegangstechniek gewezen op Safe Beveiliging. Die zouden ons probleem kunnen oplossen. Dat bleek te kloppen en dat was het begin van een warme relatie. Ik ben blij met Safe. Ze gaan ontspannen met hun werk om, maar zijn serieus als dat nodig is. Daarnaast zijn ze bij problemen enorm flexibel. De basishouding is: eerst het probleem oplossen en de klant tevreden maken, de financiën komen op plan twee. Die filosofie zit in de hele organisatie: van degene die de telefoon opneemt tot de monteur die hier het werk doet. Safe wil je op alle manieren ontzorgen. Soms zelfs zo erg, dat ze voor je gaan denken. Dat hoeft niet. Maar de basishouding waarbij alles gericht is op klanttevredenheid vormt de basis van onze goede relatie.”

BRIGITTE POLDERMAN SUYKER
Projectleider Huisvesting MIDDIN

“In de Haagse wijk Mariahoeve hebben wij een woonlocatie gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme. De 28 bewoners wonen verspreid over vier woonlagen in volwaardige tweekamerappartementen. Het is gestapelde bouw maar in de afwerking is het allemaal maatwerk. We hebben er hier voor gekozen om Radaris van Assa Abloy toe te passen, want het real time beïnvloeden van de toegangscontrole is binnen dit gebouw voor ons heel belangrijk. Dit heeft te maken met de veiligheid voor onze cliënten en medewerkers. Vanuit veiligheid kan het nodig zijn om een ontsluiting aan te passen. Vanwege de doelgroep waren er per deur binnen het gebouw bovendien specifieke eisen. Dat maakte het tot een complexe klus. We hebben Safe Beveiliging erbij betrokken. Dat gebeurde op advies van Assa Abbloy, maar we kenden Safe ook, omdat ze ons vaker uit de brand hebben geholpen. Zelfs met systemen die zij zelf niet leveren.”

“Onze ervaring met Safe is, dat ze zaken werkelijk voor ons oplossen. Ook als die complex zijn. Maar we zijn ook continu scherp op de kosten en vragen ook standaard elders offertes op. Dat moet wel. We moeten verantwoordelijk met geld omgaan, omdat het geld is voor de zorg aan onze cliënten. Dat leidt er regelmatig toe dat we de werkelijke complexe toegangsbeveiliging bij Safe neerleggen en ervoor kiezen het eenvoudigere mechanische werk elders neer te leggen. Safe heeft hier uiteindelijk een goed werkend systeem opgeleverd en onze mensen ook opgeleid om hiermee te werken. Samen met de mensen van onze ICT-helpdesk. Het heeft echt wat voeten in de aarde gehad, maar we kunnen hier in huis met de camera’s, sloten en andere domotica nu wel het veiligheidsniveau garanderen dat gewenst is. In de weg daar naartoe is in de communicatie niet altijd goed gegaan, maar omdat de deskundigheid bij het installeren en de service van Safe goed is, heeft Safe voor Middin wel een voorkeurspositie bij de online sluitsystemen. Al moeten ze zich uiteraard blijven bewijzen.”

© 2017 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid