Politiekeurmerk veilig wonen: sloten

Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het kost een inbreker simpelweg meer tijd om zo’n woning binnen te komen. Inbrekers slaan een woning met goede beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting, graag over!

Neem direct contact op

Tom Saarloos technisch adviseur

Tom Saarloos

technisch adviseur

06 83 93 92 36 óf 088-40 88 823

Mail Tom

Eisen aan sloten

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kent twee aandachtsgebieden: de bestaande bouw en de nieuwbouw  Het onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande bouw is gemaakt omdat enkele maatregelen binnen de bestaande bouw moeilijker te realiseren zijn. Maar binnen alle gebouwen zijn de eisen aan de sloten identiek. Die moeten voldoen aan de eisen van het SKG** of SKG*** keurmerk. In alle eerlijkheid: Safe Beveiliging levert niets anders. Met deze sloten en de trekbeveiliging maken we het inbrekers werkelijk lastig. Maar daarmee zijn we er nog niet. We zien dan ook dat veel coöperaties de maatregelen rond het PKVW onderdeel laten zijn van een integraal veiligheidsplan waarin fysieke, externe en sociale veiligheid samenkomen. Dat juichen we uiteraard toe. Want alleen als we alle fysieke en organisatorische maatregelen combineren doen we écht iets aan de 200 dagelijkse woninginbraken.

Politekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) door Safe Beveiliging

Sloten van politiekeurmerk 

Woningcoöperaties hebben deuren, ramen en vensters uiteraard vaak beveiligd met sloten. Maar dat zegt nog weinig over de inbraakwerendheid. Alleen SKG sloten zijn namelijk inbraakwerend volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het is daarom zaak om binnen de woningvoorraad te checken of veiligheidsloten zijn voorzien van SKG** of SKG*** keurmerk.

Deze SKG-sloten moeten voorzien zijn van kerntrekbeveiliging. Dit geldt voor zowel SKG-sloten in nieuwbouw woningen als voor SKG-sloten in bestaande bouw. Safe Beveiliging werkt al sinds jaar en dag volgens de stikte richtlijnen van het PKVW. Onze adviseurs kunnen u dan ook adviseren over de toepassing van sloten met een politiekeurmerk veilig wonen in houten, kunststof, metalen en aluminium deuren. 

Safe levert PKVW voor woningcoörporaties

Safe Beveiliging werkt al sinds jaar en dag
volgens de stikte richtlijnen van het PKVW

Adres

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Neem contact op >
Openingstijden

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar

24/7 Spoedservice

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

© 2022 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid en algemene voorwaarden (Vertaz).