Beveiliging van de deur op school

Een school is een dynamische omgeving. Toch wilt u graag grip houden op de toegangsverlening.
Dat blijkt complex te zijn.

Wilt u weten wat Safe voor úw school kan betekenen? Bel!

safe beveiliging-4

Jacqueline Beer

directeur Safe Beveiliging

06 53 89 82 38 óf 088 40 88 800

Mail Jacqueline

Sloten voor op scholen

Scholen hebben een heel eigen dynamiek. In de praktijk betekent dit, dat het beveiligen van een deur op een school door middel van een slot een eigen aanpak nodig heeft. Een oplossing met een cilinderslot en sleutels zorgt vaak al naar een paar dagen voor een ‘lek’ systeem. Sleutels raken zoek, worden gedeeld of worden voor het gebruiksgemak bijgemaakt, waardoor de sleutelbeheerder geen zicht meer heeft op wie er in welke ruimte kan komen.

Juist omdat er ook scholen met steeds waardevollere apparatuur gewerkt wordt, kan dit problemen opleveren. iPads, beamers en laptops verdwijnen. Doordat de ‘buitenschil’ van een school vaak niet volledig dicht is (een school is immers een semi-openbare ruimte), hoeven het niet alleen leerlingen te zijn die diefstallen plegen.

Advies: elektronische sloten

Safe werkt voor een flink aantal scholen en adviseert daar eigenlijk in alle gevallen elektronische sloten. Denk aan Radaris van Assa Abloy of Salto sloten. Dat maakt de beveiliging van een deur op school aanzienlijk eenvoudiger. Waar een sleutel zoek raakt, kan eenvoudig de autorisatie gewijzigd worden en het zelf bijmaken van sleutels wordt hiermee ook trefzeker voorkomen. De school krijgt zicht op wie er in welke ruimtes aanwezig is geweest en kan veel verfijndere vormen van toegangsverlening toepassen. Een schoonmaker kan bijvoorbeeld alleen tijdens de schoonmaakuren toegang tot een media-lokaal krijgen. En de sportclub die in de avond gebruik maakt van de sporthal kan gemakkelijk alleen daar toegelaten worden. Het blijkt bovendien dat waar de hoeveelheid sleutels ten opzichte van de hoeveelheid sloten groot is, elektronische sloten uiteindelijk goedkoper uitpakken.

Het aantal diefstallen uit scholen bedraagt jaarlijks meer dan 10.000.

Werken met schillen

Het problem van diefstal uit scholen is niet alleen met een beter sleutelbeheer op te lossen. Maar een aanzienlijk deel van de diefstallen kan wel degelijk voorkomen worden: door te werken met schillen, met elektronische sloten en andere voor de hand liggende maatregelen als: cameratoezicht, het opruimen van waardevolle zaken in goed afsluitbare ruimtes en het graveren van kostbare aparatuur die daarmee moeilijker verkoopbaar wordt.

 Nodig Safe uit

Safe brengt graag een advies uit voor de toegangsbeveiliging van uw school. dat is uiteraard maatwerk. Daarom is het van groot belang dat we kennismaken. Neem contact op met Safe en laten we samen kijken hoe we uw school toegankelijk én veilig kunnen maken.

Adres

Zwolseweg 40/46
2994 LB Barendrecht

088 40 88 800
info@safe-beveiliging.nl

Neem contact op >
Openingstijden

Maandag 08:00-17:00
Dinsdag 08:00-17:00
Woensdag 08:00-17:00
Donderdag 08:00-17:00
Vrijdag 08:00-17:00

In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar

24/7 Spoedservice

Het serviceteam van Safe Beveiliging staat op elk moment van de dag paraat om storingen bij bedrijven en instellingen te verhelpen.
24 uur per dag, 7 dagen per week.
Kijk hier voor de details.

© 2022 copyright Safe Beveiliging. Alle rechten voorbehouden. Lees hier ons privacy- en cookiebeleid en algemene voorwaarden (Vertaz).